Başarının Anahtarı 10 Adımla Sende!

1- Hedef seç, kesin bir hedefin olsun, puanıma göre tercih yaparım düşüncesinden kurtul!

2- Azimli ol, bir gün çok çalıştın diye ertesi gün gevşetme!

3-Eksiklerini belirle, üstüne git!
 Çoğu öğrenci sadece iyi olduğu dersi daha iyi yapmak için uğraşır. Ama unutulmamalıdırki kötü olunan derste başarılı olunduğunda gelebilecek net sayısı, iyi olunan derste yükseltilebilecek net sayısından çok daha fazla olcaktır. Üzerine gidinildiğinde başarılamayacak ders yok.

4-Hangi ders istediğin bölüme daha fazla puan getiriyor, bunu belirle!
Puanı fazla olan derse bir tık daha fazla çalışmalısın.

5- Farklı kaynakları da kullan!
Dershanenin verdiği kaynaklar sadece 1 penceredir, diğer pencerelerden de sorular görmek adına farklı yayınların kaynakları çözülmeli. Arkadaşlarınızla farklı kaynaklar alıp farklı soruları birbirinize gösterebilirsiniz.

6- Doğru saatte, doğru yerde çalış!
Her insanın zihninin açık olduğu saatler ve yerler farklıdır. Uygun saat ve yeri sen en verim aldığın duruma göre seçmelisin.

7-Önce konuyu anla, sonra soru çöz!
Konuyu anlamadıktan sonra yarısını dahi yapamadığın soruları çözmenin pek bir anlamı olmayacaktır. Mantığını anlamadıktan sonra sorunun cevabını hocadan öğrensen bile aklında kalmayacaktır. Önce konunun mantığını anla! Yoksa günlük 500-600 soru rakamları olsa ne olur olmasa ne olur.Benim ortalama günlük soru sayım 100'dü.

8- Ders çalışırken müzik dinlemek?
Ben dinliyordum, daha uzun süre çalışmamı sağlıyordu. Ama herkes kendini bilir, bu kişiye göre değişebilir. Bazısının ders çalışmasını zorlaştırabilir.


9- Ders çalışmak için uykundan feragat etme gece 12' den sonraya kalma!


10- Beslenmene dikkat et, özellikle et yemeyen insanlar da görülen B12 vitamin eksikliği unutkanlığa ve konsantrasyon eksikliğine yol açar.


Aklıma geldikçe listeyi güncelleyeceğim :)

LYS, YGS Sıralamamı ne kadar yüksellti? yazımı okumak için tıkla:


http://tipveyasam.blogspot.com.tr/2015/03/lys-ygs-sralamam-ne-kadar-yukseltti.html

0 yorum: